A Facebook törli az inaktív csoporttagokat? A hír igaz, csak nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Volgákat, hanem Moszkvicsokat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Komolyra fordítva, a hír ebben a formában nem igaz.

A Facebook azokat a csoporttagokat, akiket valaki meghívott a csoportba, de az illető sosem lépett be most átteszi a meghívottak mappába. Innen az adminisztrátor emlékeztető üzenet küldhet az illetőnek. Vagyis az inaktív tagoknak csak az a része kerül ki a csoport tagjainak a számlálójából, akik soha nem jártak a csoportban. Azok a tagok akik most is ‘csak’ olvasók, mert nem szeretnek hozzászólni a posztokhoz, vagyis ilyen módon inaktívak, ők maradnak.

Miért kellett rendet tenni a Facebook csoportokban?

Bárki meghívhatta, ‘berakhatta’ az ismerőseit a csoportba. Ha érdekelte az illetőt a téma, ha nem. Ezt sokan spammelésre használták, és verték a mellüket, hogy mekkora a csoportjuk. Ennek vége. Egyszerű meghívásokkal nem lehet csoport létszámot növelni. A csoport létszáma csak akkor fog nőni, ha a meghívott be is lép a csoportba.

Itt megnézheted, hogy milyen csoportoknak vagy a tagja és hová lettél meghívva. https://www.facebook.com/groups

A változtatás félremagyarázása arra jó volt, hogy elindult egy pánik a Facebookon és most mindenki igyekszik aktivizálni a tagjait. Te se csodálkozz, ha a következő hetekben kapsz néhány emlékeztetőt, hogy lépj már be a csoportba, vagy aktivizáld magad, nehogy kidobjon a rendszer.

Ennyi, Peace, Love! 🙂