Személyi edző vagy? Csoportos edző vagy? Szeretnél mégtöbb pénzt keresni? Akkor ezt érdemes elolvasnod.

Alacsony az óradíjad? Kevés a vendéged? Kevés az órád? Így, pont ez az a három dolog, ami miatt üres, vagy teli a pénztárcád. A marketing alapja, ez a három egység. Több embernek, több pénzért, többször eladni valamit (Jay Abraham). Szeretnél több vendéget, akik gyakrabban járnak és többet fizetne, mint most? Ha csak 10%-ot tudunk emelni mind a három értéken, az nem 10%-os emelkedést, jelent, hanem 33,1%-ot.

Pl: 100Ft, 10 alkalommal, 10 vendégtől = 100x10x10=10.000Ft bevétel
Ha ezeket az értékeket 10%-al tudjuk emelni, akkor 110Ft, 11 alkalommal, 11 vendégtől = 110x11x11=13.310Ft bevétel, vagyis az 33,1% eredményt érünk el.

Persze nem ez az a tipp, amit a nagyobb bevételszerzéshez kínálok. Hiszen az óradíjad nem minden esetben függ tőled. Ha csoportos órát tartasz, ott azt az esetek 99%-ban a tulajdonos állapítja meg. Az óráid számát sem mindig tudod te szabályozni és a vendégszám sem rajtad múlik – gondolod Te. Ezekkel azért lehet vitatkozni, de most nem ez a célom. Azt szeretném megmutatni, hogy úgy is tudsz több pénzt keresni, ha ugyan annyi az óradíjad, a vendégszámod és az óraszámod. Hogyan?

Azok a vendégek akik hozzád járnak, valamilyen problémájukra keresnek megoldást. Szeretnének fogyni, erősödni, izmosodni, karcsúsodni, egészségesebben élni, stb… Ezzel a problémájukkal kerestek meg téged, amire te a szolgáltatásoddal nyujtasz nekik megoldást. De vajon tényleg csak ez az egy féle szolgáltatás lehet hasznos a számukra, vagy tudsz más értéket is adni nekik?

Mennyit tudsz az anatómiáról? Mennyit tudsz a táplálkozásról, a test működéséről, a tápanyagok felszívódásáról, az izmokról, stb? Mennyit tudsz a vendégeid problémájáról? Van olyan speciális terület amiről érzésed szerint többet tudsz az átlagnál, vagy amiben szakértőnek vallod magad?
Ha van, akkor miért tartod magadban?

Tudod miért járnak hozzád a vendégeid? – mert szeretnek – Oké, szeretnek, de miért?
Mert te adod a megoldást a problémájukra, te vagy a vezetőjük, a tanítójuk. Számukra te vagy az ideális megoldás. Benned bíznak, téged követnek. Vége az órának és elengeded őket? Talán még a telefonszámuk sincs meg, van akinek még a nevét sem tudod? Ha így van, akkor ne csodálkozz, hogy nem keresel több pénzt!

Mivel tudsz mégtöbb pénzt keresni?

Most adok neked 5 ajándéktippet, amivel több pénzt tudsz keresni. Munkával fog járni, bele kell tenned az energiát, de garantálom, hogy ezekkel nem csak több pénzt, de a vendégeid ajánlásaiból még több vendéget fogsz szereni, és elkötelezettebbek lesznek, gyakrabban fognak járni hozzád. Vagyis mégiscsak vissaztértünk a bevezetőben írt hármas egységhez. Több vendég, több pénzért, több alkalommal.
De nézzük, hogy miket is tudsz csinálni, ha a vendég nem nálad, hanem a fitnesz teremben a kasszánál fizet! Hogyan lesz neked ettől több a bevételed? Jöjjön az 5 tipp!

 1. Írd le a vendégeid legáltalánosabb problémáit és a kiváltó okokat. Foglald össze ezeket. A problémájukat nem csak kezelni kell, hanem megszüntetni a kiváltó okait. Ha értesz hozzá, akkor írhatsz belőle egy kisebb könyvet. Kiadni sem kell, elég ebből egy e-book, amit pénzért árulhatsz. Kezdetben elég 20-40 oldal, amit a későbbiekben folyamatosan bővíthetsz. Google Docs-ban megírod és aki fizet neked, annak megosztod a linkjét.
  Egy haladó megoldás, ha egy grafikus megszerkeszti neked, készít hozzá egy borítót és diditális nyomdában kinyomtatod, akár kis példényszámban (20-50-100db). Nem kell, hogy könyv formája legyen, lehet ez egy csinosan kinéző, nyomdai füzet. Már ezért is kérhetsz pénzt. 500-800Ft/db a nyomtatás és 1500Ft-ért adod a vendégeidnek. Ha értékes, akkor hosszú távon sokat el tudsz belőle adni és a szakmai megítélésed is az egekbe szökik. Megkérdőjelezhetetlenné válik, hogy te értesz ahhoz, amit csinálsz.
 2. Ha szívesebben beszélsz, mint írsz, akkor elkészítheted ugyanezt hanganyag (podcast) formájában. Mi kell ehhez? Semmi, csak a telefonod. Letöltesz egy ingyenes hangrögzítő alkalmazást és elmondod a gondolataid. Felmondás előtt készíts egy vázlatot, ami mentén majd beszélni fogsz a telefonod mikrofonjába. Ezt is feltöltheted a Google Docs-ba, vagy egy ingyenes Dropbox fiókba (felhő tárhelyre) és csak annak adod meg az elérhetőségét aki fizetett érte.
 3. Kínálj extra szolgáltatást. Pl házhoz mehetsz extra díjazásért. Készíthetsz speciális étrendetet, vagy edzéstervet színtén extra díjért cserébe. (Ne köss bele ezekbe, mert ha pl. az étrend, vagy az edzésterv neked benne van az alapszolgáltatásodba, akkor találj ki olyat, ami nem alap és másnál nincs).
  Adj valami plusz értéket, amiért már pénzt tudsz kérni, hiszen a plusz munkádat, a tudásodat meg kell fizetni.
  Készíts egy edzésnaplót, vagy egy online egyéni fejlődéskövető rendszert, amiben pontosan figyelemmel követed a vendéged fejlődését és ezzel ösztönzöd őt a további fejlődésre. Ehhez elég egy ingyenes Google táblázat, amiből akár grafikonokat tudsz készíteni. A vendéged érezze, hogy plusz dolgot kap tőled, ami hasznára válik és szívesen fog fizetni érte.
 4. Miért csak az edzőteremben találkozhattok? Szervezz sport programot a vendégeidnek, ahová elhívod őket. A sport program lehet akár csak egy kirándulás, de lehet egy edzésekkel összekötött nyaralás is. Persze, ez már nagyobb szervezért, több munkát igényel, de a pénzért meg kell dolgozni. Ha ügyesen szervezed ezeket a programokat, akkor nem csak a te részvételed lesz ingyenes, de még kereshetsz is vele plusz pénzt.
 5. Egy újabb pénzkereseti lehetőség, ha egy MLM rendszerben működő cég termékeit értékesíted a vendégeidnek. Még az is lehet, hogy nem csak rendszeres vásárlód lesz valaki, hanem a munkatársadnak is jelentkezik. Leghatékonyabban akkor tudsz dolgozni, ha olyan terméket értékesítesz, ami kapcsolható az edzésekhez, ami további segítséget nyújt a vendéged problémájára. Ezek általában táplálékkiegészítők, vitaminok, vagy kozmetikai termékek.

A legfontosabb, hogy azt lásd meg, hogy azonos érdeklődési körű emberek járnak hozzád, még ha nem is mindig találkoznak egymással. Belőlük közösséget tudsz (kell) építeni. Van FB csoportod a vendégeidből? Van hirlevéllistád, SMS listád amin keresztül értesíteni tudod őket? Kommunikálsz velük bármi módon az edzéseken kívül? Ha nem, az nagy hiba.

A sok-sok kérdésemnek és néhány ötletemnek köszönhetően remélhetőleg új felismerések születtek a fejedben. Ha tudtam segíteni ezzel az írásommal, ha sikerült egy gondolatot elültetnem, akkor már megérte írnom. Cserébe annyit kérek csak, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy másokhoz is eljusson! Ha kérdésed van, keress fel bátran akár privátban!

Jó munkát kívánok!