[]
1 Step 1
Marketing Út - Kompetencia index

A kompetencia indexszel konkrét értékszámot kaphatsz a szolgáltatásod, vagy terméked piaci létjogosultságáról. Arról, hogy van-e értelme belevágnia vállalkozásba, vagy érdemes lenne elengedni az ötletet. Néha akkor jársz a legjobban, ha bele sem fogsz mert így rengeteg munkától és bosszúságtól kíméled meg magad. Neked kell majd eldöntened, hogy mi az, amit érdemes megvalósítani és mi az, amit nem?

Ezzel a teszttel pillanatok alatt kaphatsz egy megközelítő választ. Azért írom megközelítőnek, mert szerintem a siker ugyan úgy, mint a kudarc rengeteg tényezőn múlik.

Válaszolj a kérdésekre 1-től 5-ig pontozással!

1. Mekkora a valós piaci igény szerinted a szolgáltatásodra, vagy a termékedre? (1-ha kicsi a piaci igény, 5-ha nagy)
2. Mennyire nyújt tökéletes megoldást az ügyfeleidnek a terméked/ szolgáltatásod? (1-ha nem nyújt tökéletes megoldást, 5-ha tökéletes megoldást nyújt)
3. Mennyire lehet lecserélni, vagy helyettesíteni a terméked/szol- gáltatásod a konkurenciáéval? (1-ha bármikor lecserélhető, 5-ha egye- di, nem helyettesíthető)

Az egyes jellemzők mind hatással vannak egymásra, ezért nem összeadjuk, hanem összeszorozzuk a pontszámokat. Így a max pontszám: 5x5x5=125pont.

Eredményed: 125 pontból

[field1*field2*field6] pontot értél el.

✘  1-30 pont: Annyira gyenge, hogy ebben a formában nem érdemesvállalkoznod.

31-60 pont : Közepes. Nem reménytelen, de dolgozni kell rajta az eredményességért.

✔️  61-100 pont: Jó eredmény, érdemes csinálni, de még lehet javítani rajta.

125 pont: Tökéletes! Hátradőlhetsz, vagy gondold át újból az értékelésed, mert ilyen csak a mesében van!

Previous
Next