Hogyan növeltem meg a chatbot feliratkozóim számát közel 40%-al?  Hogyan használtam ki a chatbottal a Facebook kiskapuját? Hogyan csinálhatod ezt meg Te is?

Az AerobicDj Facebook oldalamon 2200 követő található. A Facebook stratégiaváltásának és ezzel együtt az algoritmusuk megváltoztatásának köszönhetően minimálisra csökkent a FB oldalak elérése. Vagyis, ha írsz egy posztot és az oldaladra és azt nem lájkolják elegen, ha ott nem kezdődik egy párbeszéd, akkor jó eséllyel senkihez nem fog eljutni. Ezen segített a Chatbot.

Egy ajándék mixet tettem ki, amit hozzászólást követően lehetett letölteni a Messengerből. A Chatbot válaszolt, Ő küldte az letöltő linket is az előre beprogramozott folyamatban. – Milyen érdekes, hogy megszemélyesítve „Ő”-nek írtam a Chatbotot. Neve is van, Gizinek hívják Az AerobicDj oldal virtuális asszisztensét.

Néhány nap alatt 3500! emberhez jutott el a bejegyzés, amihez 129 hozzászólás érkezett. Az új hozzászólók mind feliratkoztak a Chatbot adatbázisába, ahonnan a későbbiekben, a Messenger irányelveinek a betartásával újabb üzenetküldés formájában elérhetőkké váltak. A Chatbot feliratkozóiban 37,5%-os növekedést értem el.
A Chatbot üzenetküldése továbbra is 100%-os célba érkezés mellett 93%-os megnyitási arányt produkál.
Mivel többféle hírt is küldök chatboton keresztül, ezért beépítettem egy fel- és leiratkozási lehetőséget. Témánként lehet fel- és leiratkozni, vagy egy gombnyommással az összes listáról le lehet kerülni, ha valakit zavarnak az üzenetek.

Chatbot az AerobicDj oldalon

Hogyan indul be a Chatbot a bejegyzés hozzászólásoktól

A Facebook kiskapuját használja ki ez a funkció. Ennek a lényege, hogy ha valaki hozzászól egy bejegyzésedhez, akkor küldhetsz neki Messenger üzenetet. A chatbot figyeli az általam beállított bejegyzés hozzászólásait. Ha valaki azt a szót írja be amit megadtam – ez esetben az „ajándék” szót – akkor megszólítja Őt a Messengeren keresztül.
A Messengeren a felhasználónak ismét be kell írni az „ajándék” szót, amire beindul a mesterséges intelligencia és lefuttatja az előre beprogramozott üzenet sorozatot. Mindezt programozói tudás nélkül tudod beállítani.
A felhasználó a hozzászólásával egyidejűleg bekerül a Chatbot adatbázisába, így a későbbiekben tudok neki üzenetet küldeni.

Ha Te is szeretnél ilyen funkciót beépíteni az oldaladba, akkor jelentkezz a Chatbot Suli Workshop-ra, vagy vásárold meg a Chatbot Suli Online tréningjét, ami hamarosan elérhető lesz!